Voorschool Gerardus Majella

Sinds oktober 2015 is de voorschool met haar peutergroep begonnen in de basisschool.
Een groep van maximaal 14 kinderen met 2 leidsters. Op dit moment zijn Renate Levelink en Agnes Striper
de vaste krachten en als invalkracht is Aycan Yeter bij ons werkzaam.
De voorschool is geopend op;
dinsdagmiddag 12.30 – 15.00 uur
woensdagmorgen 08.15 – 12.30 uur
donderdagmorgen 08.15 – 11.45 uur

We beginnen elke ochtend met een inloop. De kinderen komen samen in de kring.
Ouders kunnen bij de leidsters terecht voor eventuele vragen en/of mededelingen.
Na het afscheid nemen starten we de dag.
We praten over het thema, zingen samen liedjes en lezen voor.
Daarna vinden activiteiten plaats; spelen in de verschillende hoeken of werken aan een knutselwerk.
Bij goed en droog weer spelen we heerlijk buiten.
Ook wordt er samen gegeten en gedronken.

Op de voorschool vinden we het belangrijk dat de peuter het naar zijn/ haar zin heeft.
Want dan kan hij/ zij zich spelenderwijs goed ontwikkelen! We gebruiken daarvoor het programma PUK.
Dit programma bereidt de peuters op een leuke, speelse én leerzame manier voor op de basisschool.
Met de voorschool in de basisschool wordt de stap naar de basisschool voor kinderen nog gemakkelijker.
Er is een nauwe samenwerking met de basisschool en meer overleg met de leerkracht van groep 1.
Samen met vriendjes en vriendinnetjes (2,5 tot 4 jaar) kan uw kind genieten op de voorschool.